tell
0 800 300 722
Безкоштовно по Україні
  • Argo
  • Новини
  • Як правильно одягнутися на співбесіду?
Як правильно одягнутися на співбесіду?
Як правильно одягнутися на співбесіду?
Зовнішній вигляд повинен відповідати напрямку діяльності компанії та вашої посади
Співбесіда - це унікальний шанс проявити себе, тому все повинно бути продумано до дрібниць: грамотно підготовлене резюме, розповідь досягнень та навичок і, звичайно, зовнішній вигляд. Зовнішній вигляд на співбесіді, відіграє дуже важливу роль, адже перше враження складеться ще до того, як HR-фахівець запросить вас присісти та почне задавати питання. Запам'ятайте, співбесіда - це зустріч двох рівноправних сторін, тому просто відкиньте всі переживання. Ви прийшли на співбесіду як професіонал, щоб з'ясувати, наскільки вам підходять запропоновані роботодавцем умови та оплата праці.


Існує три типи дрес-коду:
Casual

Casual - це повсякденний стиль одягу з акцентом на зручність та практичність. У цьому стилі можна поєднувати класику зі звичайним міським одягом.

Підійде:
Якщо ваша професія творчого характеру, оберіть наряд, який підкреслить вашу індивідуальність.



Business-casual
Цей стиль характеризується поєднанням класики та демократичності. Business-casual - допускає розстебнуту зверху сорочку, пуловери, джемпери, светри, відсутність краватки.

Підійде:
Якщо ви йдете на співбесіду в банк, юридичну або економічну організацію, державна установа - віддайте перевагу діловому стилю.
Business best
Business best - строгий класичний дрес-код, де є певні правила, які не можна порушувати.


Підійде:
Даний стиль відмінно підійде для керівних посад.




Що не можна одягати на співбесіду:
1
Масивні аксесуари та дорогоцінні прикраси
У вас ще буде нагода продемонструвати свій вишуканий смак, тому одягніться простіше без зайвих елементів.
2
Одяг з відвертим вирізом
Не ставте роботодавця в незручне становище. Майже всю бесіду роботодавць буде боятися опустити очі нижче рівня вашої голови, та відчуватиме себе некомфортно поряд з вами.
3
Занадто приталений одяг
Обирайте нейтральні форми одягу, без зайвої прозорості.
4
Занадто коротку довжину сукні або спідниці
Відмова вам фактично гарантована, якщо ви проігноруєте цей пункт. До вашої особистості втратять повагу та інтерес!
5
Спортивний одяг
Спортивний стиль - це табу! Навіть якщо робота передбачає максимально неформальний зовнішній вигляд
6
Неохайний одяг
Одягати речі запрані, з плямами, або з неприємним запахом - в апріорі не можна надягати на зустріч з роботодавцем.
Casual
Casual - дуже простий стиль в використанні. Сюди входять найрізноманітніші поєднання: джинси, штани, денна сукня, сорочка або светр, кросівки, туфлі, можна також вдягнути костюм - все залежить від вашого смаку та креативу.


Business-casual
Business-casual - більш суворий дрес-код, ніж casual. Тут вже не можна одягнути джинси та кросівки. Для даного стилю, будуть актуальні костюми в поєднанні з різноманітними краватки та сорочками. Допустимі поєднання сорочки з джемпером або кардиганом.

Business best
Business best - дорогий та найсуворіший діловий стиль зі своїми правилами. Чоловіки - костюм темно-синього, темно-сірих кольорів. Білосніжна сорочка, класичні нелаковані туфлі. Жінки - що стосується кольору одягу, є певні правила. Припустимі тільки спокійні кольори: сірий, бежевий, темно-синій. Мінімальний набір аксесуарів, взуття тільки чорного або темно-коричневих кольорів. Туфлі 3-5-см каблук. Голі ноги неприпустимі в діловому дрес-коді, наявність тілесних колготок обов'язково.

Що ще цікавого?